Idrott

Skriftlig uppgift i idrott och hälsa

Den förmågan som du jobbar med under denna uppgift är att du ska kunna: ”planera, praktiskt genomföra och värdera idrott och andra fysiska aktiviteter (…).”

Det kunskapskrav (det som du bedöms på) som du ska jobba mot och som är kopplat till denna förmåga är: ”Eleven kan sätta upp mål för och planera träning och andra fysiska aktiviteter”.

Du ska göra detta på följande sätt:

  • Välj ut något som du vill förbättra. Det kan t ex vara att få bättre kondition (alltså att orka mer) eller att bli starkare. Skriv ner detta samt vad ditt mål är, t ex att orka springa 3 km utan att stanna.
  • Fundera på hur du kan nå ditt mål:

–          Hur ofta ska du träna? Varför?

–          Hur ska träningen läggas upp? Varför?

–          Hur lång tid tar det innan du når ditt mål? Varför?

För att få svar på dessa frågor kan du utgå ifrån det som du kanske redan vet, men du får mer än gärna söka information i biologiboken, på internet eller andra källor. Tänk bara på att skriva ner var du hittar din information!

Exempel på bra sidor på internet är: http://www.vardguiden.se/Tema/Halsa/, www.aktivtraning.se, www.iform.se/traning och www.muscles.se

Du bedöms utifrån hur pass bra du kan lägga upp träningen och motivera dina val. Detta innebär att det är bra om du svarar så utförligt du kan på varför i varje fråga!

Lycka till!

Sofia

Lämna en kommentar